BRM 600 Ossendrecht [28-5-2011]

BRM 600 Ossendrecht [28-5-2011]

Het laatste brevet voor de kwalificatie voor Paris-Brest-Paris !

Start om 8.00 in Ossendrecht, we krijgen 40 uur voor de  600km.

De route zal ons voeren langs Putte, Brecht, Poppel en  in Hooge Mierde voor de eerste controle op  77 km. De volgende etappe van 95km naar Obbicht via Mol, Schaft, Bree, Neerorteren en Maaseik. Na Obbicht gaan de heuvels beginnen, via Elslo, Schimmert, Oud Valkenburg, komen we op drielandenpunt in Vaals. Afdalen naar Gemmenich, Henri-Chapel, Eupen naar het hoogste punt van Belgie, de Baraque Michel op 672 m, afdalen naar Malmedy, Stavelot naar de controle in Vielsalm.  Dan de klim van de Baraque Fraiture en verder naar de boerderij in naar Vervoz/Clavier. Daarna pikken we de route weer op van de 400 km.

———————–0 0 0 0————————-

Het gebruikelijke ritueel, om 5 uur de wekker en net na 6 uur in de auto met aanhanger naar Ossendrecht. Het inladen van de spullen ging nu iets anders, Dorothee gaf mij alles aan ik deed het in de auto. Net voor de Zeelandbrug realiseerde ik mij dat ik het voortasje niet door mijn handen heb gehad en ja hoor inderdaad niet achterin de auto. Dus terug naar huis, ineens 20 minuten minder tijd op tijd.

We kwamen om 7.25 in Ossendrecht aan, tandem gereed maken en Dorothee ging de brevetstempelkaarten halen. We konden nog net een kopje kofiie drinken, voordat we om 8.00 aan de start staan met 30?? andere randonneurs.

We gaan rustig van start maar na 5 kilometers gaat het tempo omhoog en verliezen de aansluiten met de groep. Samen hadden we afgesproken ons eigen tempo te rijden. Tot de eerste geheime controle op 60 km rijden we vaak op met Cor van L. Met Cor rijd ik al jaren de brevetten, niet samen maar we zien elkaar dan heel regelmatig.

In het cafe in Hooge Mierde was de grote groep er nog toen wij aankwamen, we hebben daar een lekker broodje kaas/ham gegeten. Ook was Herman M. aanwezig, reed zelf niet mee maar kwam de randonneurs even verwelkomen in Brabant. Toen we weg gingen reed Herman reed met ons  meer. Heeft nog een paar foto’s van ons gemaakt.

Via Maaseik zijn we de maas overgestoken naar de volgende controle in Obbicht. Daar hebben we geen randonneurs aangetroffen. Ik zat er aardig doorheen, we hebben flink de wind tegen gehad. We konden in het cafe weinig eten, samen een tosti gedeeld. Over een paar kilometers gaan we het heuvellandschap in. Onze volgende controlepost boven op is de Vaalserberg.

Uit ervaring weet ik dat de weg daar naartoe niet te gemakkelijk is. In Vaals nog even in het gras gezeten, was best warm. Inmiddels had ik visioenen van een hotelkamer met een bad, zalig eten en een bed, maar we zijn na een kwartier zijn we door gegaan Om 19.30 waren we bovenop de pukkel. Gelukkig gaan we na de afdaling naar Gemmenich eten bij de plaatselijke pizzeria. Toen we daar aankwamen was de pizzeria gesloten, shit dat is naar. Want tot Eupen is er weinig meer te vinden en in Eupen komen we te laat om daar nog te eten.

Na een kilometer of 5 kwamen we in Volkerich en daar was een frietkot. Daar hebben we gelukkig iets kunnen eten. Ook daar gelijk twee gebroken spaken in het achterwiel vervangen. Cor v L heeft me tijdens het vorige brevet laten zien hoe het moet, naar nu  ging het met de DT Swiss tool erg gemakkelijk.

Op naar Eupen en de start van de Baraque de Michelle . De Baraque is een vervelende klim, best lang en in het donder. Op de klim naar boven ging spaak nummer 3, midden door gebroken. Was wellicht de door mij vervangen spaak ? Bovenop de barague heeft Dorothee warme kleding aangedaan. Beenstukken, dichte handschoenen en een jasje, jasje vond ik niet nodig. Moest daar nog overgeven waarschijnlijk van de inspanning ?

In de afdaling naar Malmedy kreeg ik al snel spijt dat ik geen jasje aangedaan had, koud brrrrr. Alles in Vielsalm, waar de controle post zou zijn, was gesloten. Dorothee wilde niet een discotheek in, dus voor het bewijs dat we er zijn geweest een foto van het bord van Vielsalm gemaakt. Na Vielsalm even gestopt om even te rusten. Ik ben maar even op het voetpad gaan liggen en sliep na een paar minuten, toch lekker 10 min geslapen.

Hop de tandem op om de Baraque de Michelle op te gaan. Na 10 km kon ik niet meer, moest eigenlijk even slapen, was koud en Dorothee had toen het zelfde gevoel. Na een huis met blaffende honden, met een kettingreactie dat her en der in het dorpje Joubieval de honden afgingen, kwamen we een houtenbushokje tegen.  Op de bank pasten we samen, na 10 minuten was het best koud toch maar twee foliedekens gepakt. Dorothee kent dit alleen van mijn verhalen en nu slaapt ze zelf in een bushokje, haha. Daarna ben ik inslaap gevallen, hoorde regelmatig auto’s afremmen, maar heb zalig geslapen. Werden bij het ochtendgloren wakker en was het echt koud, we schatten rond de 3 graden.

Ik weet dat vanaf hier je zeker 4 tot 5 uur nog moet ploeteren om bij de boerderij in Verwoz te komen en daarna nog ruim 200 km naar Ossendrecht. Niet reëel om te verwachten dat we voor 24.00 uur in Ossendrecht te staan, dus het verlossende smsje gezonden dat we het brevet afbreken. Dus een DNF.  We zijn door gefietst naar Baraque de Fraiture om 7.00 was er al een restaurantje open. Daar hebben we ontbeten en besloten dat we via de N30 naar Luik fietsen en daar met de trein naar Antwerpen nemen. We hebben daar 1 1/2 uur binnen gezeten.

Het is nog 75 km naar Luik. Een niet gemakkelijke weg, eerst een leuke afdaling maar daarna de nodige flinke kuitenbijters om rond de middag kwamen we in Luik aan en via de GPS naar het station van Luik genavigeerd. Was erg druk met verkeer en mensen. Het kopen van een kaartje naar Luik was helemaal geen probleem, 33 eur voor twee personen en tandem.

Circa 3 uur later waren we in Antwerpen, een prachtig treinstation. Eerst de Starbucks in, zalige Frappucino en een sandwich gaan er goed in.  Op GPS en kompas rijden we naar Ekeren, vandaar de bekende route Kapellen, Putte, Ossendrecht. In Kapellen was de boerendag, wat een mensen we hebben 2,5 km door de menigte gewandeld. We kwamen in Ossendrecht gelijk aan met de grootste groep, dus netje gedaan 🙂

Gaan we nu nog door, geen idee, laten we nog maar eens een paar dagen over nadenken. Het zal Merselo op 25 juni worden, wel de laatste mogelijkheid om te kwalificeren voor PBP 2011.

Wordt vervolgd

[gpx2graphics map 14]

 

 

Reacties zijn gesloten.