BRM 600 Merselo [25-6-2011]

BRM 600 Merselo [25-6-2011]

Aangezien wij de vorige 600km een DNF hadden, nu een tweede poging. Dit is de laatste mogelijkheid om ons te kwalificeren voor PBP 2011. De route is vernoemd naar de in Goes woonachtige Jaap B. Jaap heeft een ligfiets met een gele bagagebak met de afbeelding Luctor et Emergo.

De start is om 8.00 uur bij de Molen “Nooit Gedacht” te Merselo-Venray. Via Aarle – Rixtel, Baarle Hertog/Nassau naar Zundert (99km).Vervolgens via Essen, Woensdrecht, Krabbedijke op weg naar Goes (165 km). Zeelandbrug, Zierikzee, Rozenburg naar Wassenaar (283 km) en vervolgens heel Zuid- en Noord Holland door naar Enkhuizen om daar over te steken naar Lelystad en Harderwijk (457 km). De route verloopt verder naar Garderen, Harskamp, Otterlo. Na de controle bij Nijmegen (538 km) staat de klim naar Berg en Dal te wachten en het laatste stuk naar de finish (600 km).

-o-o-o-o-o

Wij zijn om 5 uur van huis gereden en kwamen net over 7 uur in Merselo aan.

Er was een internationaal gezelschap NL/D/B/GB in een mooie historische molen.

Voor de eerste controle hadden wij een klapband achter, hieldraad uitgescheurd. Ben ik eigenlijk altijd al bang voor bij vouwbanden, dus de volgende geen vouw exemplaar.

Toen we in Zundert kwamen zag ik een bobbel op de zojuist vervangen achterban. Een wat oudere Stelvio, waarschijnlijk iets te lang bewaard. De LBS had na enig zoekwerk op zolder een 47-559. Ik mocht de reparatie in de werkplaats doen, met een zalige koffie.

We hebben onze weg naar Goes vervolgd, bij de controle iets gegeten en toen door naar Delft. De echtgenote van Jaap heeft ons nog even op de foto gezet.

Aan het einde van de Zeelandbrug stonden kennissen ons aan te moedigen, later kwamen wij bij Brijdorp (op Schouwen)  twee van onze dochters tegen.

Moesten even op het veer wachten. In Maassluis hebben we goed gegeten bij een multiculti restaurant. In Delft kwamen we Cor vL tegen. Cor vH heeft ons koffie geserveerd in de tuin van Jepe.

Samen zijn we weggereden naar Wassenaar en dan via de Duinen van Katwijk en Noordwijk naar Lisse. De route door de duinen was prima.

Na Cruqius kregen we een weerwar van paden rondom Heemstede en Haarlem.  Bij de benzinepomp hebben we een koffie genomen. De volgende stop was bij het veer. Inmiddels was het licht aan het worden. De stuurman vertelde dat hij vanaf 24.00 uur randonneurs aan het overzetten was.

Bij Krommenie moest ik even slapen, aangezien er niets anders was te vinden (wisten niet dat 300m verder een betere plaats was) onder een viaduct. Ik lag een uurtje lekker te slapen, maar van Dorothee begrepen dat er veelvuldig werd gestopt om te vragen of alles oké was.

Weer door naar Enkhuizen, ik had al visioenen van een lekker ontbijt. Had de zaterdag veelvuldig moeten braken.  Onderweg kwamen we Cor vL weer tegen en in Boven-Karspel was een hotel, na vriendelijk vragen konden we hier bij de Duitsers en Estlanders die daar verbleven aanschuiven. Bij vertrek kwam Jepe aanzetten, hij kon ook nog daar eten.

Wat is die dijk van E naar L lang. Als je denkt, nu zijn we er bijna moet je zeker nog 5 km. Via de Knardijk naar Harderwijk. Veel schapen en keutels op het pad.

Toen over de Veluwe, en dan bedoel ik echt over alle smalle verharde en onverharde paden. Was niet makkelijk met de tandem en zeker niet snel. Bij de laatste meters van de paden kregen we voor lek. Via Renkum met de A50 steken we over naar Heteren om daarna de Waal over te steken.

In Nijmegen moesten we even zoeken naar de benzinepomp, daar wat gegeten en gedronken. Jaap B, Belgische rijden en Gaby met collega gezien. De volgende klim, ik schat 15% hebben naar boven gelopen.

Daarna nog wat boze worden geuit over de vlakheid van dit brevet, niet vlak dus. Uiteindelijk ging het wel goed, zoals vaak in de laatste kilometers denk je dat je rondjes maakt.

Om 23 uur stapte we molen binnen. Ben trots op Dorothee, waren best moeilijke momenten voor ons beide.

Dank voor de steun van iedereen en de organisatie door Jan, Jan’s echtgenote en cs.

De komende tijd bedenken en trainen hoe wij onze tijden kunnen bekorten.

[gpx2graphics map 15]

 

Reacties zijn gesloten.