Vierzen BRM 1000 [2003]

Vierzen BRM 1000 [2003]

Ik ben ook weer thuis, maar zonder medaille šŸ™ een DNF

Om 18:00 uit vierzen gestart met 15 randonneurs, waarvan drie liggers. Het weer was goed, wat dreigende zwarte wolken en een lichte zijwind.

Met een wisselende groepjes werd er gereden, uiteindelijk rijden wij met zijn vijven naar Lonneker. In Lonneker (0:12) kwamen we net in een fikse bui terecht. Na de nodige versnaperingen en drank, zijn we weer verder gereden. Cor wist gelukkig de weg in Deventer, door verschillende wegomleggingen was het een doolhof van gele borden. Uiteindelijk zijn wij de brug goed over gekomen. In Apeldoorn stond een geweldig groot bord aan de kant met CONTROLE, die aanwijzing hebben we gevolgd en klopte. In de hal van de woningbouw vereniging (4:30) stonden vijf enthousiaste mensen ons op te wachten, de koffie was lekker warm en de banaan smaakte goed. Hier kon ik even 10 min op een bank mijn ogen sluiten.

De route naar Maarsbergen ging voorspoedig, bij paleis het Loo kreeg ik geweldige slaap en ging steeds langzamer rijden. Hier ben ik de groep kwijt geraakt en ben alleen verder gereden. In Amersfoort kwam ik John tegen. Door dat ik wat eigenwijs was heb ik een andere route naar maarsbergen gereden. Om (7:50) werd de stempel door de receptioniste geplaatst. Hier hebben we een goed (buffet) ontbijt genuttigd. Toen we met een groepje klaar stonden voor vertrek, kwam Cor aanrijden. Hij was bij zijn zus wezen eten en douchen.

Ik ben met Cor vertrokken. Het traject naar Raamsdonkveer was voorzien van flinke wind (5-6), bij een rotonde in Ochten zijn we de route kwijt geraakt en zijn via en omweg in Wamel gekomen. Bij de benzinepomp (14:07) gestempeld en een zalig broodje kip gegeten. Bij Waspik hebben we in het gras bij de kerk (langs de A59) even een uurtje de ogen dicht gedaan. Toen we wegreden had ik een lekke achterband. Op naar Lierse, in Minderhout na enig zoeken een Pasta Restaurant gevonden. De saus was niet te eten, maar er moest gegeten worden, na het zoeken naar de borden Brecht konden we de weg vervolgen.

Om 22:44 kregen we een stempel en een zalige kom soep van de waardin van Cafe Waregem in Lier. In Humbeek hadden wij flinke problemen de Eversemsesteenweg te vinden (wij waren niet de enige, pijltje op de beschrijving naar de verkeerde kant). In Edingen was een vrije controle, na 15 min rond rijden zagen we een groentewinkel en een klein lichtje. Die heeft ons om 5.00 precies een stempel gegeven. Bij het ochtendgloren hebben wij bij een kapelletje voor Lombise een tukje gedaan. Heeft haast wel enkele voorbijgangers een hartverlamming bezorgd. In St Ghislain moesten we verschrikkelijk naar de route naar Bavay zoeken, de beschrijving klopte volgens ons hier helemaal niet. Rotondes? genoeg van gezien. In Bavay kwamen we na een kwartiertje zoeken aan om 10.03, 2 min speling.

Na een eten van een heerlijke koude salade bij de L’etappe du Randonneur en inkoop van zonnebrand door naar in Virelles. Daar kwamen we om 15:05 aan met 15 min speling. In Virelles (662 km) op het controlepunt lekker gegeten en gedoucht. Frank en Ivana hebben verschrikkelijk hun best gedaan. Vervolgens zijn we alleen verder gegaan. De nacht van zaterdag op zondag was doorbijten en erg doorbijten. De temperatuur was onder de 10c gezakt, vochtig en veel verkeer op de weg. Na Rocroi begon het feest, verschillende lange en korte klimmen in de nacht. Om 1 uur ben ik een bushokje voor Paliseul in gedoken, dit was het derde hokje zonder bank, dan maar zittend slapen. Drie uur later werd ik bibberend/klappertandend van kou wakker.

Geen manier om warm te worden, dus weer de fiets op. Het was in middels wat rustiger op de weg geworden, er waren dat weekend overal kermissen en feesten. Na geweldige omzwervingen over een soort plateau ben ik in Libramont het treinstation in gegaan, daar was het lekker warm. Een treinverbinding die korter was dan doorfietsen was ook niet te vinden, dus na twee uur lummelen weer verder. Het was nu rond 8 uur zondagmorgen, temperatuur was lekker. Om 11 uur was ik in Bastogne (818 km), na een stempel bij de groenteboer en wat bananen ingeslagen te hebben, weer door.

De volgende kilometers vielen wel mee, het ergste stuk gehad? De temperatuur ging dik boven de 30c, warm, warm!. In Robertville om 18.00 spaghetti gegeten om vervolgens door te rijden naar Kalterherberg. Boven op de heuvel bij Sourbroth kwam ik twee Nederlanders op de ligfiets tegen, daar heb ik even een praatje mee gemaakt. Zij gingen naar Basel volgens de route van Paul Benjaminse. Hun fietsen kwamen ook bij Hans van Vught van Elan Ligfietsen uit Nijmegen vandaan.

Vandaar een prachtige afdaling naar Kalterherberg en Monschau, wat een lekker glad asfalt. In Monschau de put in (ik dacht nog zou er geen weg bovenlangs zijn, ja dus) en weer omhoog, de afslag Imgenbroich heb ik niet gezien dus via Kolven ben ik in Simmerath gekomen. Bij Vicht door een donker natuurgebied gereden, gelukkig goed uit gekomen want de bordjes volgens de beschrijving ben ik niet tegen gekomen. Bij Frenz op naar het controlepunt Aldenhoven, wat heb ik daar een kilometers gemaakt er kwam geen einde aan. Uiteindelijk zag ik een Shell station, daar heb ik om 23:00 gestempeld. Op voor de laatste 50 kilometer. De route was goed te volgen, tot in Wickrathhahn. Bij het bordje Sportplatz hield de route op te bestaan.

Een halfuur aan het zoeken geweest om de route weer op te pakken, maar helaas. De wegen eindigde in weilanden etc. De volgende 3 uur ben ik aan het zoeken geweest naar een alternatieve route naar Vierzen en toen ik in Vierzen was ben ik nog een uur aan het zoeken geweest naar de school waar de auto stond. Op maandagmorgen 4:30 stapte ik weer in mijn auto. Na een uur ben ik een uurtje gaan slapen, uiteindelijk was ik 9:00 thuis. Een douche en naar kantoor, om 9:30 mijn eerste koffie. Echt fit was ik niet, 7 uur geslapen in vier dagen. Iedereen bedankt die voor de 15 rijders bezig is geweest, dat zullen er meer dan 15 geweest zijn. Nog wat data: Afstand verreden 1090 km, volgens routesheet 1022 km M-Avg 19,4 km/u Avg 13,2 km/u (82,5 uur) Max snelheid 69,8 km/h

Op naar Parijs met start nummer 4999

Reacties zijn gesloten.