BRM 300 Ossendrecht [16-4-2011]

BRM 300 Ossendrecht [16-4-2011]

Start in Ossendrecht met een route door Zeeland.
Ossendrecht, Hoedekenskerke, Arnemuiden, Veere, Zoutelande, Burg-Haamstede, Ouddorp, Oude-Tonge, Strijen, Moerdijk, Ossendrecht. Limiet 20 uur.

Om 4.30 ging de wekker en om 5.15 reden we met auto en tandem naar Ossendrecht. Uiteindelijk waren er 40 randonneurs aan de start en om 7.oo gingen we er vandoor. Letterlijk want er werd een zeer hoog tempo gereden.

Uiteindelijk reden wij achteraan, met in zicht de tussengroep. Bij Kruiningen zijn wij linksaf over de nieuwbouw Veerhaven gereden. Het duurde nog wel even voordat de tussengroep, die ineens de achterblijvers waren ons weer inhaalde. Al keuvelend met de verschillende rijders kwamen wij bij de eerste (geheime)controle. Na stempel, bekertje cola en een koek, zijn wij weer snel gaan rijden.

Net voor het Klompekot kwam de grotere groep weer bij ons, na wat overleg hebben wij een andere veiliger weg naar Nieuwland gereden. Nu niet via de stoplichten bij ‘s-Heerenhoek maar via een mooi fietspad langs het havengebied. Na het viaduct onder de Sloeweg bij Nieuwdorp kwamen de routes weer bijeen. De zon was inmiddels gaan schijnen, voelde lekker aan. In Veere is het passen om over de sluizen te komen, maar ik kan er in mijn eentje overheen rijden.

In Zoutelande bij cafe de Fiets hebben we koffie met een appelpunt genomen.

Op naar Ouddorp. Door de aanleg van de N57 moesten we een beetje slalommen en langs een heksluipen, maar dat lukte wel. Bij de BP in Burgh-Haamstede nog een Vifit en Cola ingeslagen. Ondanks de wind hebben we gekozen om boven op de Brouwersdam te rijden, mooi uitzicht. Er was te weinig wind om te kiten, maar er was genoeg volk op het strand. Bij restaurant Akershoek ging net de middengroep weg. Cor v.L kwam een paar minuten voor ons aan, we hebben een Cola en soep genomen.

Na Stellendam kregen we wat meer wind in de rug en met een lekker tempo gingen richting Strijen. Via Numansdorp en de Schuringsdijk komen we bij ons bekende cafe/ eethuis het Pleintje. Een daar stond nog steeds de Bami met sate op het menu. Wederom zat Cor er net, dus met ons drieën aan de Bami.

Het laatste stuk van 65 km, gaat via de Kiltunnel, Moerdijkbrug, naar Klundert. Stempelen bij een cafetaria, de benzinepomp was al gesloten. Gelijk nog maar een Cola genomen om de 35 kilomter te overbruggen.

Het gaat nog lekker, beide hebben we wel last van onze kont maar tempo kunnen rond de 24 km/h houden. De plaatsen Fijnaart, Oud-Gastel, Kruisland, Wouw gaan ons voorbij. De laatste kilometers krijg Dorothee de behoefte om voor 21.00 binnen te zijn, dus een tandje bij. Wouwse-Plantage, Huijbergen en dan het laatste stuk door de bossen, zoveel mogelijk over de weg om de tegelpaden te mijden. Net voor Ossendrecht zwaaien we naar Ben S. die met de auto op weg naar huis is. De Kerktoren is in zicht en we stappen om 20.53 Cafe Vrede binnen.

Dus 13.53 met een mAVG 24,1 km/h.

Ben trots op Dorothee dat ze dit kan doen en we gaan op 6 mei om 21.00 van start voor de 400 km.

[gpx2graphics map 9]

Eén gedachte over “ BRM 300 Ossendrecht [16-4-2011]

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.