BRM 200 Zoetermeer [9-4-2011]

BRM 200 Zoetermeer [9-4-2011]

Brevet de Heksenwaag, in totaal 205km, onder auspicien van NFTU/ ACP en TVZ ‘77

Vanochtend zijn we om 5.45 weggereden en we waren net over 7.00 in Zoetermeer. Het zou een prachtige dag moeten worden, maar was nog wat frisjes dus toch maar de beenstukken aan. We starten om 8.00 uur.
Na ruim een uur kwamen we langs Alphen aan de Rijn, later op de dag is hier een drama voltrokken. Door een idioot is in een winkelcentrum een bloedbad aangericht met vele doden.

Het duurde nog wel even voordat we bij de 1e controle (geheime) waren, maar we werden verwelkomt met Sportdrank en repen. Na bijna 100km was de 3e controle op de hei bij Laren, hier hebben we een broodje gegeten. De wind zouden we nu in de rug moeten krijgen maar draaide eigenlijk de hele ochtend al alle kanten op. De zon is doorgekomen maar de wind is te fris om met blote armen te fietsen.

Eigenlijk hebben we dit deel van de alleen over rustige wegen gereden, nu wordt het drukker, Hilversum , Loosdrecht etc. Dorothee moet erg wennen aan de drukte en wanneer ik wel en niet rem. Niet alleen voor auto’s maar ook fietsers kunnen er iets van.

De laatste controle stop is in Hekendorp, een dorpje langs de IJssel. Nu nog de laatste 30km, die waren best zwaar, zoals verwacht hadden wij de wind veel al tegen. Na Benthuizen kwam langzaam de Skibaan in het Buytenpark in zicht. Met een mooie boog reden na de finish en we kwamen als laatste binnen met een tijd van 10:15. We hebben een mAVG van 22,9 km/u gehaald.

Wij zijn tevreden, op naar de 300 km vanuit Ossendrecht.

[gpx2graphics map 8]

Reacties zijn gesloten.