2climb2raise 2012

2climb2raise 2012

 


 

Dit jaar ga ik mij inzetten voor 2climb2raise.

De primaire doelstelling van 2raise2climb is NU iets voor mensen (overlevenden) die nu ziek en/of herstellende zijn van kanker te doen. Dat gaan we doen door ze gedurende een half jaar intensief te begeleiden in een traject dat uiteindelijk resulteert in het per tandem omhoog fietsen van de Alpe D’Huez. Ze hebben dan een ongelofelijke prestatie verricht, hun conditie is verbeterd en hun zelfvertrouwen sterk toegenomen.

Dat zal gaan plaatsvinden op 7 juni 2012 tijdens het evenement Alpe d’HuZes, duizenden fietsers, hardlopers, lopers etc. zullen dan de berg omhoog gaan onder aanmoediging van nog meer (tienduizenden) toeschouwers. De klim is ongeveer 14km met een gemiddelde stijging van 8%. Door deze ervaring zullen zijn ook na 7 juni 2012 het leven met meer vertrouwen tegemoet zien. Dat is wat de stichting 2 climb2raise wil bereiken.

Afgelopen najaar heb ik mij aangemeld als captain op een tandem (de stuurman). Begin van dit jaar is alles op gang gekomen en er is een eerste stokers meeting geweest, een captains meeting en een gezamenlijke bijeenkomst.

We gaan met een twee teams van 10 tandems de Alpe D’Huez omhoog, een keer in de ochtend en een keer in de middag. Totaal hebben we dus plaats voor 20 captains en 20 stokers.

Frits Barend en Jan Mulder zijn ambassadeurs van de stichting. Frits Barend werd vooral landelijk bekend door zijn praatprogramma Barend & Van Dorp. Jan Mulder was een bekend wielrenner, sinds 1975 als amateur, sinds 1985 als tandemwielrenner en sinds 1 oktober 2004 als tandemfietsliefhebber!

Vragen:

We zoeken stokers

De stichting 2climb2raise heeft nog enige plaatsen over voor patiënten/achterzitters (stokers). Zie voor nadere informatie op http://www.2climb2raise.nl op de pagina “Informatie over Stokers”. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij info@2climb2raise.nl

Reis en overnachtingen

Uiteindelijk zullen er 40 captains en stokers naar Frankrijk reizen, maar ook zal er de nodige familie van de stokers mee reizen. De kamers en appartementen zijn inmiddels gereserveerd. Zo’n week komt all-in op 400 EUR pp. Het zou mooi zijn om iets voor de minder kapitaalkrachtige stokers te kunnen doen in de kosten van overnachtingen of het vervoer. Vervoer zou ook in natura kunnen, maar een geldelijke bijdrage is zeer welkom.

Tandems

Er zijn 10 tandems besteld. Deze tandems worden gedurende vijf jaar gratis onderhouden door de leverancier van de tandems en de onderdelen zijn gesponsord. Inmiddels zijn er 3 tandems gesponsord door verschillende bedrijven. De sponsoring voor vijf jaar is eenmalig € 750 per tandem. De fietsen kunnen worden voorzien van de naam van de sponsor etc, de leverancier factureert de tandem.

De stokersteams zorgen zelf voor hun donaties voor Alpe d’HuZes, we proberen dit wel zoveel mogelijk te faciliteren, maar is secundair aan het doel van 2climb2raise:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/2climb2raise-1

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/teams/2climb2raise-2

De stichting behoeft zelf geen sponsoring, alle kosten worden gedragen of verstrekt in natura door sponsoren. De stichting hanteert een strikt 100% antistrijkstok beleid! Aan het einde van het kalenderjaar legt het bestuur verantwoording af en de financiële verantwoording wordt voorzien van een accountantsverklaring.

Meer informatie kan je vinden op website http://www.2climb2raise.nl en op de pagina op Facebook en op het blog. Het blog kan je vinden op http://2climb2raise.blogspot.com

Als jij of iemand anders iets wil en kan betekenen voor 2climb2raise of voor de deelnemers dan zouden we dit heel erg waarderen. Neem contact op met info@2climb2raise.nl of met mij.

 

Eén gedachte over “ 2climb2raise 2012

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.