TC de Tol BRM 600 Voorburg [26-6-2004]

TC de Tol BRM 600 Voorburg [26-6-2004]

Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van TC de Tol heeft deze club, in het bijzonder Leo Forster, de 600 km brevet voor 2004 georganiseerd. Maarten Klijnstra en Leo zouden ons de tocht verder begeleiden en controleren. Helaas was er niet veel animo voor de 600km, we gaan om 7 uur van start met 9 rijders, waarvan 4 ligfietsen!. Vanuit het sportpark rijden wij door de nieuwbouw van Forepark via wat fietspaden naar de Rotte in Rotterdam om daar het ochtendgloren te zien. Bij het Kralingsebos raken we door het missen van een groenverkeerslicht Gert op zijn trike-monster kwijt. Ter hoogte van het Brainpark rij ik door een grote kei op het fietspad een snakebite in mijn voorband. We vervolgen onze weg met zijn achten. In Zwijndrecht heeft men ook gedacht wat creatief om te gaan met wegomleggingen, we worden door half Zwijndrecht heen geloodst, om uiteindelijk aan de andere kan van de Oude Maas te komen. Over de Moerdijkbrug worden we door Leo en Maarten opgewacht voor een geheime controle. We krijgen van alles aangeboden, AA, Cola, Mars etc.

 

[Foto bij start]

volgende stempelplaats was Raamsdonkveer. Onderweg kwamen we meerder keren Leo en Maarten in de auto tegen. In Raamdonksveer hebben de plaatselijke bloemist van zijn stempelinkt afgeholpen.
Via de Zuid-Willemsvaart komen we in Den Dungen. Dit was de woonplaats van de overleden randonneur Gerard Rasing, we vonden dit een geweldige manier om nog eens aandacht aan Gerard te schenken en hem te eren.

 

 

Door de Brabantse (eiken?!#@) bossen komen we via een stempel uit Beek en Donk in Obbicht. Hier is ons cafe gesloten, maar een paar kilometers verder er wel een cafe open. De eigenaar voorziet onze kaarten hier van een stempel. We krijgen inmiddels wel honger, we gaan opzoek naar een eethuis. In Stein is er niets te vinden, in Elsloo niet, uiteindelijk vinden we een uitspanning in Geulle. Met 8 fietsers en 2 begeleiders vallen we neer op het terras. Hier treffen we ook nog even Gert die fout was gereden in Stein en had daar wel iets kunnen eten, dus hij ging vast door. De spaghetti en het alcoholvrij bier ging er goed in. Hier splitsen de rijders zich ook, Perry, Cor en ik blijven bij elkaar.

 

[Spaghetti in Stein]

De avond komt er aan en het deel van de Mergellandroute, dus dat wordt de nacht door ploeteren. Vooral ploeteren want ik ben geen klimgeit. Bij Vaals trachten we rond middernacht een stempel te bemachtigen, dat lukt pas in Vijlen. Ook daar was alles gesloten, maar ons gehoor gaf aan dat er ergens een feestje zou zijn. En ja hoor, een Abrahamfeest in een zaal, maar alleen voor genodigden. Wij waren natuurlijk aardig uitgedost met onze reflectievesten, helmlichten  en na overleg met de jarige en de kastelein mochten we wel een kopje koffie drinken. We hebben een paar keer ons verhaal afgestoken over wat wij _s-Nachts op de fiets in Limburg deden en wij hebben van een prachtige verteller (hield de spanning tot het laatst er in) de uitslag van Nederland-Zweden gehoord. Een halfuurtje later zaten we weer op de fiets.

Het ergste stuk van de Mergellandroute moest nog komen (Keutenberg _ Cauberg). Inmiddels was het gaan regenen tot wij in Valkenburg aankwamen, boven op de Cauberg hebben wij in een bushokje staan schuilen voor de bakken regen die naar beneden kwamen. Tevens zorgde we voor wat angstige blikken van Casino bezoekers die ijlings de andere kant opreden toen  zij ons zagen in onze reflectie-outfit.

Na nog was zoekwerk in Meersen kwamen we weer toe aan de terugweg. Inmiddels was het vroeg in de ochtend en de slaap begon bij mij op te spelen, Cor is in Stein afgehaakt om bij de plaatselijke Rabobank te gaan slapen. Perry en ik kwamen bij Ophoven een klassiek bushokje tegen met een lange bank, lang genoeg voor twee personen. Eigenlijk heeft Cor hier patent op, maar helaas hij was gaan pinnen. We hebben hier een lekker tukje gedaan en toen we weer bijkwamen kwam Cor aan fietsen. Bij de volgende supermarkt hebben we een cola-tje uit de machien getrokken om vervolgens te gaan zoeken naar een ontbijt. Uiteindelijk hebben we pas om 11.00 uur in Veghel onze tanden in een overheerlijk Delifrance broodje kunnen zetten.

Via Zaltbommel, Culemborg naar Gouda, waar het weer zoek was naar de weg naar Moerkapelle. Via een alternatieve route door Zoetermeer kwamen we om 20:00 uur aan bij het clubhuis van TC de Tol. Hier treffen we nog Cor en natuurlijk Leo en Maarten. Deze laatste twee keien zijn ook twee dagen in de weer geweest, petje af !

Na deze 600 km mag ik me ook Super Randonneur 2004 noemen.

De eerder genoemde eikenbossen hebben 6 rijders de nodige eikenprocessierups irritatie opgeleverd. Ik heb twee dagen koorts mogen ervaren)

Totaal 605 km in 37 uur
Avg     16,4 km/h
M-Avg  21,2 km/h
Max      65,3 km/h

PDF routebeschrijving

Reacties zijn gesloten.