Hurricane

Hurricane

Gedurende het gebruik zijn haast alle draaiende delen vervangen, deels door onderhoud en deels door schade. Uiteindelijk rij je steeds weer op een nieuwe fiets en nu begrijp ik ook, waarom een ligfiets redelijk waardevast blijft De huidige specificatie:

Onderdelen Omschrijving
Frame Aluminium, kleur Paars
Naven Voor, SON
Achter, Sachs (3 versnellingen)
Achterderailleur Shimano Deore met M5 U-Turn-Away
Cassette 7/ 11-28
Crankstel lengte 175, Shimano RSX
Bladen 32/42/52
Ketting SRAM PC-48
Schakelverstellers Gripshift Sachs Plus
Pedalen SPD Combi VP
Remmen Magura Hydraulische
voor-  schijfrem Louise HS-55
achter-  velgrem HS-33
Velgen voor, Remerx 20″ – 18
achter, Rigida Columbia 20″-1.75″ (406)
Banden Schwalbe Stelvio Kevlar 28-406
Bidonhouders Tacx Allure
Stuur Klapstuur zonder eindblokkering met kabels door pen

Accessoires

Spiegel

Busch en Muller op het stuur gemonteerd.

Verlichting
Zie mijn verlichtingspagina . Naast de vaste verlichting op mijn  fiets, maak ik gebruik van een hoofdlamp van Black Diamond type Gemini. Hiermee kan je de wegwijzers ook in het donker lezen.

Op een aantal plaatsen heb ik 3M reflectiemateriaal geplakt, aan de zijkant voor de aardigheid in rondjes geknipt.

Spatborden
Onmisbaar bij regen en modder zijn spatborden, ik heb de  SKS 20″ gemonteerd

Stuur

GPS

Een hobby die ik al wat langer heb, is navigeren met behulp van een GPS. Op het stuur heb ik een Garmin eTrex Vista gemonteerd. Via mijn PC kan ik routes uitzetten en uploaden naar de GPS. Onder toertochten kan je door mij verreden tracks vinden in PCX5 formaat.

Fietscomputer
Naast de GPS heb ik een Sigma BC 1400 fietscomputer gemonteerd, een GPS heeft flink voeding nodig derhalve als kilometerteller niet altijd handig. De Sigma is tevens voorzien van en trapfrequentie weergave. Sinds kort een extra draadloze teller van de Lidl, omdat de Sigma steeds hapert.

Routerol
Omdat veel fietsroutes (zeker de brevetten) zijn beschreven heb ik een routerol gemonteerd. Met die routerol kan je tijdens het rijden de beschrijving steeds een stukje doordraaien.

Tassen

Voor vaderdag een mooie Elan TopTas gekregen. De alu sportdrager heb ik inmiddels van een plexiglasplaatje voorzien, om de tas rechtop te houden. Het plaatje is na 8.000 km door veroudering en trilling in stukken gegaan, volgende versie wordt van lexaan. Voorlopig heb ik een hardboard plaatje als bodem in mijn tas. Voor de langere afstanden en vakantietrips heb ik in juli 2003 bananentassen aangeschaft. Omdat Elan de tassen niet meer in voorraad had, heb ik de medium zijtassen van Radical gekocht. Wel moet je op de Hurricane tasbeschermers monteren, een soort beugel aan de zitting.
Allfa zijtassen Medium, klik om te vergroten

Zitting
Bij een ligfiets een zeer belangrijk onderdeel. De fiets was uitgevoerd met een Zeer Open Schuim (ZOS) zitting. Het nadeel van dit materiaal is de slijtage aan kleding en dat het materiaal geheel ingedrukt wordt, waardoor de veerkracht nagenoeg weg is. Sind juni 2003 heb ik een zittinglaag van Rainbow. Heel comfortabel en ventileert goed.

Reacties zijn gesloten.