BRM 400 Zoetermeer [25-05-2012]

BRM 400 Zoetermeer [25-05-2012]

Op vrijdagavond start om 23 uur een 400 kilometer brevet vanuit Zoetermeer. Eigenlijk een rondje IJsselmeer.

De route is als volgt:

[gpx2graphics map 18]

Na een drukke werkweek zijn we met de tandem op tijd gestart, via Wassenaar naar de duinen om vervolgens via het Kopje in Bloemendaal bij het pontje in Driehuis/Velzen te komen. Er stond een flinke wind, dus we konden er flink tegen aan. Bij het pondje stond onze Albert van Twinfield ons op te wachten, heel bijzonder want het was inmiddels 1.30. Gezamenlijk zijn we overgevaren naar Velzen en na afscheid zijn we door gereden naar Alkmaar. Ook in de nacht een volle bak tegenwind. Ik kreeg al het idee dat de tegenwind meedraaide en dat werd op de afsluitdijk bevestigd. We kwamen niet boven de 15 km/h. Bij Zurich was de controle en Leo met vriendin zaten nog te wachten. We konden daar een overheerlijk broodje eten.

Via de rand van het Ijsselmeer zaken wij weer af naar het Zuiden, maar de wind zette nog verder aan. We zaten aan de tijdslimiet, wind in de rug zou helpen, maar helaas. In Makkum hebben we een heelijk ijsje gegeten, wat gedronken en tot de conclusie gekomen dat we het niet binnen de tijd konden redden. Een overall gemiddelde van 20km/u blijven halen is niet reeel. We zijn naar Lelystand gereden (twee keer in het gras liggen slapen), nog een 1/2 naar het juiste fietspad naar het station gezocht, en daar de trein naar Den Haag genomen. Overstappen in Amsterdam was lastige, want er was geen lift naar het perron. Dus de tandem op de roltrap.

In Den Haag aangekomen zijn wij op de GPS naar Zoetermeer gefietst. Leo zat om 00.15 nog op ons te wachten en de laatste andere deelnemers druppelde binnen. Jammer dat we deze niet hebben gehaald, maar de wind was voor ons te machtig.

Alles in de auto geladen, wat gegeten bij een wegrestaurant en naar huis. 15 km voordat we thuis waren moetsen we even op een parking slapen, na 3 uur weer verder gereden en thuis het bed ingerold.

 

Reacties zijn gesloten.