Ride for the Roses [31-08-08]

Ride for the Roses [31-08-08]

Op 31 augustus 2008 wordt vanuit Goes the Ride of the Roses verreden. Ligfietsclub Zilt zal in de 100 km meerijden.

Zilters schrijven zich individueel in, reeds ingeschreven:

Wim Harwig

Robert Lammerts

Perry Stoel

Derk van L

Hein Peeters

Rob Stricker

Job Coppoolse

Pieter van Oosten


 

Programma
Het definitieve programma van de 11e editie van de Ride for the Roses op 31 augustus 2008 in Goes, zal in een later stadium bekend gemaakt worden maar het tijdschema zal er als volgt uitzien;
08.30 uur              Openstelling Zeelandhallen
10.00 uur              Openingsceremonie / Startpresentatie
10.30 uur              Start Cycletour 100 km
11.15-12.00 uur     Start Toertochten 25 en 50 km
13.00-15.00 uur     Binnenkomst deelnemers
15.00-17.30 uur     Slotmanifestatie
17.30 uur              Bekendmaking opbrengst Ride for the Roses 2008

 


Informatie en ontstaan van Ride for the Roses (van de website overgenomen)

 

Lance ArmstrongLance Armstrong
De prestaties van de Amerikaanse wielrenner Lance Armstrong zullen ongetwijfeld de historie ingaan als unieke prestaties. Niet alleen won hij zeven maal de Tour de France, ook heeft hij zijn persoonlijke strijd tegen kanker gewonnen.  Dat voorrecht is veel andere patiënten niet gegund. Dat heeft Armstrong ertoe aangezet geld in te zamelen voor kankeronderzoek, gericht op meer kans op genezing. In 1997 begon hij daarom in Austin, Texas de Ride for the Roses.

De Ride for the Roses
Het doel is geld te werven voor KWF Kankerbestrijding voor, zoals Lance voor ogen stond, onderzoek naar kanker. Dit is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor andere waarden in het leven dan geld, medemenselijkheid bijvoorbeeld. Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen. Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van ruim 100 kilometer en twee toertochten van 50 en 25 kilometer.

De Ride is inmiddels een begrip binnen de Nederlandse wielerwereld. In de cycletour wordt er van start tot finish gereden door één groot peloton van duizenden wielrenners met een gemiddelde snelheid van 28 tot 30 km/u.
Dit onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg. Ook bekende Nederlanders zijn graag bereid om in Nederlands grootste peloton mee te rijden. De deelname van bekende (oud-)wielrenners, sporters en prominenten maakt de Ride for the Roses extra aantrekkelijk. Voor veel deelnemers is het een uitdaging om ooit met de vedetten van vroeger en vandaag in hetzelfde peloton te fietsen.

Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. Samen met duizenden anderen een sportieve prestatie leveren. Als jouw manier van kankerbestrijding. Ter nagedachtenis aan iemand die aan kanker is overleden. Als steun in de rug van iemand die tegen kanker vecht.

De beleving
10.000 mannen, vrouwen en jongeren in het spoor van een tourwinnaar. Mensen vinden elkaar, praten met elkaar, wisselen hun verhalen uit en voelen zich verbonden. Overtuigd van één gevoel, bereid tot één opdracht: afzien voor een ander.

Geschiedenis
In 1998 werd in Amsterdam het startschot gegeven voor de eerste Ride for the Roses in Nederland ten bate van KWF Kankerbestrijding. Na twee maal Amsterdam (1998 en 1999) kwam de gemeente Naaldwijk 2x aan de beurt. In 2002 werd het Limburgse landschap rondom Landgraaf verkend om daarna richting Waalwijk te gaan. In 2004 was de Ride for the Roses te vinden in Oldenzaal en in 2005 in de nieuwe gemeente Westland (voorheen gemeente Naaldwijk). In de afgelopen jaren hebben verschillende bekende nederlanders, zoals: Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Stephen Roche, Frits Barend, Peter Post, Jan Bos en Leontien van Moorsel mee gefietst voor dit goede doel.

Doelstellingen Ride for the Roses
Door het werven van fondsen kan KWF Kankerbestrijding onderzoek en voorlichting financieren als wapens in de strijd voor: minder kanker, meer kans op genezing en betere kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast is het bespreekbaar maken van de gevolgen van deze ziekte van groot belang. De gevolgen voor iemand met de diagnose kanker en zijn omgeving is erg groot. Praten met anderen kan helpen bij het verwerkingsproces.  Ook het belichten van de preventie mogelijkheden behoort tot de doelstellingen van de Ride for the Roses. Een gezonde levensstijl met veel beweging heeft een preventieve werking tegen kanker.

Concreet leidt dit tot drie doelstellingen:

  1. Werven van fondsen ten behoeve van KWF Kankerbestrijding.
  2. Het bespreekbaar maken van de ziekte kanker.
  3. Promoten van een gezonde levensstijl.
Reacties zijn gesloten.